Fietsroute - Noord, Zaanse Schans

Bicycle ride • #zaanstad #nederland #fiets #erfgoed #noordholland #saensfietsen1

Een bericht gedeeld door Instagram Influencer • Holland (@moniqueanrochte)

Deze fietsroutekaart biedt u twee routes: een korte route: “Hotspot Wormerveer” en een lange route: “Om de Noord”. U maakt kennis met de diversiteit van de Zaanstreek: de slingerende veenrivier de Zaan, prachtige oude gebouwen die soms pal naast grote industrie staan, natuurgebieden  en een gezellige kleinstadse winkelstraat. 

Hotspot Wormerveer

Deze route (8 km.) leidt langs oude woon- en industriepanden, mooie uitzichtpunten op de Zaan en langs de gezellige winkelstraat de Zaanweg met zicht op de monumentale industriewand in Wormer.

Om de Noord

Deze wat langere route (30 km.) biedt bijna alles van Hotspot Wormerveer, maar daarnaast de oversteek met een trekpont, een traverse dwars door een enorm industriegebouw, de afwisselende lintbebouwing van Jisp en Wormer en veel zicht op het prachtige natuurgebied het Wormer- en Jisperveld. 

Fietsroute Noord, Zaanse Schans

Download PDF

Fietsroute – Zuid, Natuur

Deze routes lopen door de natuurgebieden De Reef, Het Westzijderveld en Het Guisveld. Tip: neem je verrekijker of telescoop mee om de vele vogels van nabij te kunnen zien en om de prachtige Zaanse natuur te aanschouwen.

Fietsroutes – Hollandroute

De provincie Noord-Holland kent een rijk industrieel verleden dat met elkaar is verbonden in de een erfgoednetwerk met de passende naam HollandRoute.

PARTNERS VAN SAENS FIETSEN