OVER SAENS FIETSEN

Saens Fietsen is een initiatief van Helma Schenkeveld van Count & Create en wordt gesteund door Marketing Zaanstreek en Hollandroute. Ons doel is om het fietsen in de Zaanstreek nog leuker te maken, het aanbod interessanter, mooie samenwerkingsverbanden te initieren en om daar lokale, regionale en landelijke bekendheid aan te geven.

Over Helma:

Sinds 1996 is Helma Schenkeveld ambassadeur van het deelfietsen en probeert ze dit op grote schaal in Amsterdam en de Zaanstreek  beschikbaar te krijgen. In de zomer van 2016 kon ze de verbinding leggen tussen de Stadsregio Amsterdam, Hello Zuidas en de Bikevertising Company, die daardoor in 2017 met Hello Bike het eerste 24/7 deelfietsenproject op de Zuidas in Amsterdam van start kan laten gaan. Hiermee is de aftrap een feit van een nieuwe business rond fietsen delen, die van groot belang zal zijn voor bewoners en werknemers in Amsterdam en omstreken.  

Haar ambitie is om deelfietsen in Amsterdam, de Zaanstreek en de rest van Nederland verder uit te rollen. Dit project dient daarbij als een uitstekend voorbeeld voor bedrijven, overheden en consumenten. Naar verwachting zal in 2017 het volgende deelfietsenproject van start gaan rond station Sloterdijk en Zaanstad. Deelfietsen kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van CO2 en een groene en circulaire economie. Mijn doel is om consumenten en bedrijven een stap te laten zetten in de overgang van eigendom van producten naar het aanbieden van diensten en delen van producten. Daarnaast is het een belangrijke schakel om over te gaan naar de beleidstrend van Mobility-as-a-Service.

Naast het project Hello Bike en het deelfietsproject in Sloterdijk en Zaanstad is Helma nauw betrokken bij verschillende andere fietsprojecten, waaronder dus Saens Fietsen. Met elk van deze projecten toont ze aan dat Fietsen een goed gevoel geeft. Een gevoel dat ze wil delen met zoveel mogelijk mensen.

  • Fietscoalitie Smart City is een samenwerking van vijf private partijen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, en heeft als doel om het fietsen in Zaanstad en Amsterdam Sloterdijk te stimuleren en zo bij te dragen aan het verminderen van files.
  • Saens Fietsen is fietsen voor het goede gevoel, waaronder diverse kleine projecten vallen om het fietsen in de streek te promoten, waaronder de win een e-bike actie, het beschikbaar maken van fietsroutes en het delen van het goede gevoel doormiddel van verhalen van andere fietsers. 
  • Kilometervreter is een campagne, die duurzame mobiliteit als ambitie heeft en werknemers stimuleert om vaker met de fiets naar het werk te gaan, in Zaanstad en Amsterdam Westpoort/Sloterdijken.

Fietsroute – Zuid, Natuur

Deze routes lopen door de natuurgebieden De Reef, Het Westzijderveld en Het Guisveld. Tip: neem je verrekijker of telescoop mee om de vele vogels van nabij te kunnen zien en om de prachtige Zaanse natuur te aanschouwen.

Fietsroutes – Hollandroute

De provincie Noord-Holland kent een rijk industrieel verleden dat met elkaar is verbonden in de een erfgoednetwerk met de passende naam HollandRoute.

PARTNERS VAN SAENS FIETSEN